پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تعداد بازديد: 14655 بار
 در مجموع 25 راي
درمـان: افزایش نیروی جسمی و جنسیســایــت: www.ehakim.com

گیــاهــان مــولــد

شهد غالب: درخت کنار با نام علمی Ziziphus spina-christi
مناطق مهم به لحاظ تولید عسل کنار: منطقه رویشی خلیج فارس و عمانی (جنوب و جنوب غرب ایران)، استان های خوزستان، ایلام، جنوب کرمان، بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس

خصوصیات ظاهری

رنگ عسل ابتدا قهوه ای روشن به تدریج قهوه ای تیره و عقیقی می شود.

ویژگی های زمــانــی

مدت زمان رس بستن: بیش از دو سال
فصل برداشت عسل: مهر و آبان ماه

بررسی ترکیبات

گیاه کنار از جمله گیاهان درختی و درختچه ای ارزشمند مناطق جنوبی کشور و منطقه رویشی خلیجی عمانی کشور است. در ایران در حدود سه گونه کنار رویش دارد که می توان به کنار، کنار هندی و رملیک اشاره نمود.

عسل تولید شده از گیاه کنار به عنوان عسل کنار شناخته میشود و با توجه به این که جنگل های خودروی با پراکنش بالا از این گیاه در جنوب کشور رویش دارد و در فصل گلدهی کنار گیاهان شهدزای دیگری در مرتع وجود ندارد امکان برداشت عسل تک گل کنار فراهم است.

عسل کنار جز با کیفیت ترین عسل های ایران به لحاظ خواص دارویی و مواد موثره بیولوژیکی شناخته می شود.

طعم بسیار خوب، مزه مناسب و دیر رس بستن از ویژگی های مشتری پسند این عسل می باشد. عسل کنار دارای مقادیر بالایی قند فروکتوز، غنی از آنزیم ها به خصوص آنزیم آمیلاز می باشد.

مواد موثره و دارویی گیاه کنار تانن و استرول های گیاهی مانند بتاسیتوسترول، بتاسیسترول گلوکوزید و همچنین ساپونین ابلین لاکتون می باشد که عامل کف کنندگی آن به شمار می رود. این ساپونین به عنوان پیش ساز هورمون های استروئیدی می باشد.

یکی از ویژگی های عسل کنار در زمان اکسترکتور کف کردن آن می باشد و دلیل آن نیز حضور همین ماده ساپونینی ابلین لاکتون می باشد که بعد از مدتی این کف از بین می رود و با دوباره هم زدن و حرارت دادن این کف تشکیل خواهد شد.

خواص درمانی

به نظر می رسد سهم عمده ای از خواص دارویی و ارزش غذایی عسل کنار به دلیل حضور مواد گلیکوزیدی و ساپونینی باشد که از خواص دارویی آن می توان به افزایش نیروی جسمی و جنسی، تقویت عمومی بدن، ضد تب، ضد سرطان و مقوی معده اشاره نمود.

اگر بپذیریم که عسل های با منشا شهد مختلف دارای طبع مختلفی می باشند عسل کنار جز عسل های با طبع سرد است و برای افراد با طبع صفراوی و دموی بسیار نافع است و یکی از دلایل محبوبیت این عسل در بین اعراب به همین دلیل می باشد.

اشتراک گذاری

تلگرام

جی‌میل‌

  
دارای امتیاز  از 25 رأی