پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: دوشنبه 1399/2/15 (17:38) تعداد بازديد: 14571 بار
 در مجموع 1 راي

دیابت و طب سنتی

مــــرجــــع: 📕 تغذیه و روزه‌داری در سلامت و بیمارینویسنده: 📝 غلامرضا کرد افشار و...
توصیه های طب سنتی
کنترل دیابت در طب ایرانی
منبع

تغذیه و روزه داری در سلامت و بیماری از دیدگاه طب ایرانی اسلامی، دکتر غلامرضا کرد افشار، دکتر محمود خدادوست، دکتر حوریه محمدی کناری، دکتر مریم مقیمی، انتشارات المعی، ۱۳۹۲
دیابت

دیابت یکی از مهمترین علل مرگ و میر و ایجاد عوارض جدی در جهان است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۱ میزان شیوع دیابت در افراد بالغ در ایران برابر با 3/10 درصد بوده است. با توجه به شیوع نسبتاً بالای دیابت در جامعه، همواره یکی از سوالات مهم این بیماران در ماه رمضان به این موضوع اختصاص دارد که آیا می توانند روزه بگیرند یا نه؟

بنابر مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۱ انجام گرفت، حدود ۴۳ درصد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۷۹ درصد بیماران مبتلا به نوع ۲، در ماه رمضان روزه می گیرند.

مصرف چه مواد غذایی در ماه رمضان برای افراد دیابتی مناسب است؟

مواد غذایی ترش مثل غوره و آبغوره، آبلیمو، تمرهندی، رب غوره، بالنگ، ترشک، ریواس، انار ترش (یا ترش و شیرین)، رب انار، آلو، روب به، ‌رب انار، رب ریواس، سماق و زرشک.

گوشت‌ها: گوشت بره و بزغاله یک ساله، گوشت ماکیان و ماهی کلیکا. مواد غذایی با طبیعت سرد و تر مثل جو و ماءالشعیر (بر اساس اصول طب سنتی: مقداری جو را با ۱۰ - ۱۵ برابر آب بخیسانید و روی حرارت قرار دهید به محض شکفته شدن جوها، آن را از روی حرارت برداشته و صاف کنید و نیم گرم بنوشید.

این شربت در تسکین تشنگی تاثیر بسیار دارد و به علاوه خلد های سوخته و نامناسب را از بدن خارج می نماید) و آرد جو، خیار، کدو و آب کدو، کاهو، اسفناج، خرفه و اسفرزه.

درباره دیابت بیشتر بخوانید

زرده تخم مرغ عسلی، نخود، سیب سیب، توت سفید، توت سیاه، رب نعناع، گلاب، گزنه، گشنیز، شلغم، قره قاط، زالزالک و شنگ.

بیماران دیابتی در وعده های افطار و سحر از خورشت ها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره، جوجه مرغ یا ماهی کیلکا به اضافه سبزیجات و مواد ذکر شده تهیه شده و سوپ یا آش حاوی جو، گشنیز، اسفناج، گزنه، خرفه، کدو، شلغم، زرشک و آلو استفاده کنند و به عنوان چاشنی به غذاها آبغوره بدون نمک، آب لیموی تازه، سماق یا تمر هندی اضافه نمایند.

به جای شیرینی جات مصنوعی استفاده از عسل و رب سیب در این بیماران توصیه می‌شود. بهترین میوه ها برای این بیماران سیب رسیدۀ شیرین، گلابی، انار، تمرهندی، آلو، زردآلو و شاه توت است که بیماران می‌توانند از آب میوه های فوق نیز استفاده کنند.



برچسب ها
رمضان دیابت تدابیر فصلی

  
دارای امتیاز  از 1 رأی