پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: دوشنبه 1399/11/27 (14:23) تعداد بازديد: 14522 بار

خواب مطلوب در ماه رمضان

مــــرجــــع: 📕 تغذیه و روزه‌داری در سلامت و بیمارینویسنده: 📝 غلامرضا کرد افشار و...
توصیه های طب سنتی
خواب معتدل و مطلوب در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی
منبع

تغذیه و روزه داری در سلامت و بیماری از دیدگاه طب ایرانی اسلامی، دکتر غلامرضا کرد افشار، دکتر محمود خدادوست، دکتر حوریه محمدی کناری، دکتر مریم مقیمی، انتشارات المعی، ۱۳۹۲ | عکس از Ketut Subiyanto و pranav digwal
خواب معتدل و مطلوب در ماه رمضان

در ماه رمضان تغییراتی در زمان خواب و بیداری افراد ایجاد می‌شود. از دیدگاه طب جدید در این ماه به علت مصرف غذا در شب و افزایش درجه حرارت، قسمت تنظیم کننده زمان خواب و بیداری در مغز دچار تغییر می‌شود.

موارد دیگری نیز از قبیل دیر شروع به‌کار کردن صبحگاهی، باز بودن مراکز خرید تا دیر وقت و نمایش های تلویزیونی شبانه از علل تغییر ریتم خوابی بیداری در افراد در ماه رمضان هستند.

به علاوه بسیاری از افراد در این ماه مناجات‌های شبانه می‌پردازند و همچنین برای مصرف وعده سحر زود از خواب برمی‌خیزند که این مساله مدت کل خواب شبانه را کاهش می‌دهد. به‌همین خاطر بسیاری از روزه‌داران از خواب آلودگی روزانه در ماه رمضان شکایت دارند.

در مطالعه‌ای در مقایسه میزان خواب آلودگی روزانه در بین افرادی که برای خواندن نماز صبح و مصرف وعده سحر از خواب بیدار می‌شدند و کسانی‌که این کار را انجام نمی‌دادند، به شرط یکسان بودن کل ساعت خواب، تفاوتی وجود نداشت. به علاوه مطالعات جدید نشان میدهند که روزه‌داری در صورت وجود خواب کافی باعث افزایش هوشیاری در طول روز می‌شود.

بنابراین باید زمان خواب توسط افراد با اقداماتی از قبیل زود به‌خواب رفتن در شب، طوری تنظیم شود که حداقل 5 الی 6 ساعت خواب آرام داشته باشند. البته خواب با شکم پر بلافاصله پس از افطار یا سحر توصیه نمی‌شود.



برچسب ها
رمضان خواب تدابیر فصلی

  
دارای امتیاز  از 0 رأی