پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: چهارشنبه 1400/5/20 (16:18) تعداد بازديد: 449 بار
 در مجموع 10 راي

خارش پلک قابل رفع است

مــــرجــــع: 📕 نسخه‌ی شفا (گل و گیاه)نویسنده: 📝 صفدر صانعی
توصیه های طب سنتی
تدابیری برای خارش پلک از نگاه طب سنتی
منبع

نسخه‌ی شفا (گل و گیاه)، دکتر صفدر صانعی، انتشارات حافظ نوین، تهران، ۱۳۸۶ | عکس از Rebecca Swafford و Ismy Pointofview و Andrea Piacquadio
خارش پلک

در اینجا پاکسازی بدن بر حسب مزاج لازم است و بایستی غذا را متناسب با حالت بیمار انتخاب کرد و به طور کلی غذاهای چرب، سرخ کرده و غلیظ میل ننمایند و چشم را با (محلول یک قاشق آب غوره در یک بطر آب جوشیده) بشویند.

اگر مزاج بیماری صفراوی یا دموی باشد بایستی از جوشانده گل بنفشه، برگ کاسنی، گل نیلوفر، سبوس گندم و آرد جو سر و صورت را بشویند.

بر پشت پلک نشاسته منقی (پاک) یا آرد جو یا روغن گل یا شیر زن، سفیده تخم مرغ، حضض، صندل یا آب کاسنی که این بیشتر برا دموی مزاج بهتر است ضماد نمایند. در صفراوی مزاج آب گل همیشه بهار، آب قرفه، آب کدو بر پشت پلک ضماد نمایند.

در بلغمی مزاج‌ها بهتر است که با آب گرم و سرکه داروهای فوق را خیسانده ضماد نمایند و از جوشانده بابونه، مغز ناخنک و گل بنفشه هر کدام 10 گرم و گل نیلوفر 5 گرم و سبوس گندم 20 گرم چشم و سر را روزانه بشویند.

گاهی در بین مژه‌ها حالتی شبیه به سبوس سفید پوست پوسته خارش دار پیدا می‌شود که آن را شوره نامند و این بیماری باعث ریختن مژه‌ها نیز می‌گردد که در اینجا نیز بایستی پس از پاکسازی بدن از خلط غالب به درمان بیماری پرداخت.

ساقه و برگ ارزن را به سوزانند و در روغن گل ریخته خمیر آن را به بن مژه‌ها و محل شوره به‌مالند روغان فندق سوخته نیز خیلی موثر است.



برچسب ها
بدن چشم بیماری ها

  
دارای امتیاز  از 10 رأی