پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: جمعه 1397/3/4 (22:5) تعداد بازديد: 15163 بار
 در مجموع 94 راي

تدابیر روزه داری

مــــرجــــع: 📕 تندرستاننویسنده: 📝 سایت مرجع طب ایرانی
توصیه های طب سنتی
توصیه های سبک زندگی در ماه رمضان
منبع

تندرستان، سایت مرجع طب ایرانی
تاثیرات روزه داری

رعایت تدابیر مزاج در ماه رمضان با ماه های دیگر هیچ تفاوتی ندارد، یعنی هر فرد باید مزاج خود را بشناسد و در هر فصل متناسب و متعادل با آن رفتار کند.

روزه داری به عنوان یک تمرین بزرگ برای پرهیز، انسان را برای مصرف صحیح غذا در ماه های دیگر آماده می کند.

روزه داری مزاج را به سمت گرمی و خشکی می بَرَد. ریشه بسیاری از مشکلات و بیماری های بدن رطوبت های قدیمی و ژله ای بدن است که روزه داری باعث می شود قسمتی از این مواد که برای بدن قابل استفاده است مصرف شود و بقیه را دفع و اصطلاحاً بدن را پاکسازی می کند.

معمولا روزه باعث کوچک شدن حجم معده و لاغری و کم اشتهایی می شود. اصرار برای خوردن غذا باعث تهوع، خلط ته حلق و رفلاکس می گردد.

تدابیر خوردن و آشامیدن ماه رمضان

روزه را با مقداری آب گرم و دو خرما افطار کنند، افطار با آب سرد موجب سردی معده و صعود بخارات و گازهایی در معده می شود که باعث آسیب جسمی می گردد.

غذای افطار باید سبک باشد و ترجیحاً از غذاهایی انتخاب شود که بدن به آن ها قبلا عادت داشته است.

مصرف آش و سوپ در ابتدای افطار مفید است ولی نباید بلافاصله انواع آش ها و سوپ ها در حجم زیاد مصرف شود، چون حرارت زیادی در معده تولید می شود که باعث سوختگی یا هضم نامناسب غذا در معده می شود.

می توان گفت بهترین حالت این است که پس از خوردن آب گرم و خرما با فاصله حدود یک تا یک و نیم ساعت شام سبکی مصرف شود.

مصرف متعدد چای، هندوانه و آب در وعده سحری نه تنها رفع تشنگی در روز نمی کند بلکه مضر است و ادرار را افزایش می دهد و باعث کم آبی بدن در طول روز می شود.

مصرف آب سرد در ابتدای افطار بسیار مضر است و باعث آسیب مخاط معده و صعود بخار و منگی شدید می شود.

برای جلوگیری از یبوست، مصرف کاهو، خیار و آلو به ویژه برای گرم مزاجان در سحری توصیه می شود.

عدم مصرف هیچ غذایی در وعده سحری به شدت نهی می شود چون وقتی قوه بدن چیزی در معده پیدا نکند برای هضم سراغ بافت طبیعی معده و عروق می رود و باعث خون ریزی، زخم و التهابات می شود.

بایدها و نبایدها

بيماران خاص كه با تجويز پزشك دارو مصرف می كنند، حتما با همان پزشك برای جواز روزه گرفتن مشورت كنند.

روزه داری در حقيقت نوعی همراه شدن با طبيعت است. اينكه در هنگام غروب آفتاب غذا خورده شود بايد در ايام ديگر سال هم سرمشق قرار گيرد.

روزه داری رطوبت های بدن را كم می كند و حرارت های بدن را شفاف تر می كند و به عبارت ديگر می توان گفت كه حرارت را افزايش می دهد.

روزه مزاج انسان را به سمت گرمی و خشكی می برد بنابر اين مزاج های تر و به ويژه مزاج سرد و تر بيشترين بهره جسمی را از روزه می برند.

تجمع كل ورودی هاي غذايی (كه در ماه های ديگر در طول روز مصرف می شده) در مدت افطار تا سحر به شدت اشتباه است چون هم با روح كلي روزه داری كه تمرين كم خوردن است منافات دارد و هم باعث ضررهای جسمی می شود.

اگر واقعا در هنگام افطار گرسنه نيستيد (مانند بعضی دموی ها) لزومی ندارد حتما به محض شنيدن اذان شروع به خوردن غذا كنيد. اجازه دهيد بدن از شما مطالبه غذا كند.

فواید روزه داری

بنابر تحقيقات آزمايشگاهی انجام گرفته روزه باعث كاهش چربی و كلسترول می شود و روند پيری را كند می كند.

وقتی معده بر اثر روزه داری خالی باشد علاوه بر پاكسازی دچار خلا می شود و اين خلا باعث می شود مواد از ساير نقاط بدن جذب معده و هضم و در نهايت دفع شوند.



برچسب ها
رمضان روزه تدابیر فصلی

  
دارای امتیاز  از 94 رأی