پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: يكشنبه 1399/4/22 (16:38) تعداد بازديد: 14934 بار
 در مجموع 1 راي

مصرف چربی در قاعدگی

مــــرجــــع: 📕 روش‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌ها با غذانویسنده: 📝 حسین میرحیدر
توصیه های طب سنتی
نقش چربی در دورۀ ناراحتی قبل از قاعدگی
منبع

روش های پیشگیری و کنترل بیماری ها با مواد غذایی، حسین میرحیدر، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، ۱۳۸۰
نقش چربی

به همان اندازه که عده‌ای از زنان با نزدیک شدن دوره عادت ماهیانه خوردن‌شیرینی علاقه‌مندی شدیدی پیدا می‌کنند برخی از زنان نیز به غذاهای خیلی چرب یا پرچرب و شیرین مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و شیرینی‌های چرب و یا بستنی چرم علاقه پیدا می‌کنند به طوری که در این دوره باید ۴۰ درصد کالری روزانه غذایی آنها از چربی تأمین می‌شود.

خوردن چربی زیاد در این دوره علاوه بر اینکه موجب جذب کالری خیلی زیاد در نتیجه ازدیاد وزن می شود نوع و مقدار چربی که مصرف می شود نیز در تشدید ناراحتی های قبل از دوره عادت ماهیانه تأثیر قاطعی دارد.

بدترین نوع مصرف چربی‌های اشباع شده که در گوشت بخصوص گوشت قرمز چرب پرواری و همچنین در شیر و فرآورده‌های لبنی پرچرب و غذاهای چرب بسته‌بندی شده تجارتی مانند همبرگر و غیره وجود دارد.

منظور از چربی‌های اشباع‌شده چربی هایی هستند که از اسیدهای چرب اشباع شده تشکیل می‌شوند مانند کره دنبه پیه و نظایر آن. این چربی ها معمولاً در حرارت نرمال اتاق سفر می باشند. و چربی‌های اشباع‌نشده چربی هایی هستند که در حرارت نرمال خانه مایع هستند نظیر روغن گیاهی که بین آنها روغن زیتون به دلیل زیاد فنی از سایر چربی گیاهی مفیدتر است.

مصرف چربی‌های اشباع‌شده جدا از ضرر‌هایی که برای تشدید ناراحتی های قبل از دورۀ عادت ماهیانه و افزایش وزن دارد، به علت تأثیری که برای افزایش کلسترول می گذارد منشأ ناراحتی های دیگری نیز می باشد.

در مورد اثر چربی های اشباع شده در تشدید ناراحتی های قبل از عادت ماهیانه، تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که چربی‌های اشباع شده موجب افزایش سطح استروژن در بدن می شود که نتیجۀ آن بدتر شدن علائم ناراحتی های قبل از دورۀ عادت ماهیانه یعنی pms است.

در مقابل تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی از میوه‌های آبدار رسیده و سبزی‌های تازه و دانه های غلات می‌خورند و مقدار گوشت چربی مصرفی آنها خیلی کم است و یا به کلی نمی‌خورند، ناراحتی‌های قبل از دورۀ عادت ماهیانه آنها خیلی ملایم است و این دوره را خیلی آرام تر و راحت تر از گوشت خوار و چربی ها را می گذرانند.

به طور کلی توصیه کارشناسان تغذیه این است که نه فقط زنان که مبتلا به ناراحتی‌های قبل از عادت ماهیانه هستند بلکه تمام اشخاص به خصوص آنها که سنین نوجوانی و جوانی را پشت سر گذاشتند مصرف چربی در رژیم غذایی خود را حداکثر ۲۵ درصد کالری روزانه محدود کند به طوری که حداکثر ۱۰ درصد آنها از چربی‌های اشباع‌شده حیوانی و بقیه از چربی های اشباع نشدۀ گیاهی باشد.

دربارۀ این که چربی هایی که دارای اسید چرب امگا ۳ هستند مانند چربی موجود در ماهی های چرب های آب های سرد نظیر ماهی سالمون، ماکِرِل و تونا و قزل آلا و نظایر آن و همچنین روغن کانولا و روغن کتان چه نوع تأثیری در بدن دارند، توصیه کارشناسان این است که باید مقداری نیز از چربی های دارای اسید چرب امگا ۳ مصرف شود به عبارت دیگر باید در رژیم غذایی روزانه از انواع ماهی ها مانند سالمون، تونا، قزل آلا و غیره نیز استفاده گردد و به جای غذایی سرخ شده یا روغن های گیاهی از این ماهی ها به صورت کباب شده یا بخارپز استفاده کنند و در سالاد نیز روغن کتان و روغن زیتون مصرف شود.

درباره سهولت قاعدگی بیشتر بخوانید

تیجه این بحث این است که در رژیم غذایی به جای کره از روغن زیتون و روغن کتان و به جای پنیرهای چرب و ماست، از پنیر و ماست که از شیر کم چربی درست شده باشد مصرف شود، قطعاً این تغییرات کوچک که در مواد مصرفی تهیه غذا ها داده می‌شود در ایجاد تعادل در استروژن اثر مثبت خواهد گذارد و ناراحتی‌های دورۀ قبل از عادت ماهیانه (pms) خواهد شد.



برچسب ها
تغذیه چربی قاعدگی سلامتی تندرستی

  
دارای امتیاز  از 1 رأی