شربت سکنجبین سفرجلی و لیمویی، شربت لیمو، شربت مارجوبه، شربت زرشک، شربت انار و نعناع، مربای تمبر هندی و افشره انبه میل نمایید! مواد غذایی ترش و شور مخصوصا برای کسانی که بر اثر رطوبت لزج بلغمی دچار بی اشتهایی شده اند مفید است. همچنین گوشت کباب شده و بریانی مثل کباب گوشت بره و بریانی گوشت پرندگان، زیرا بریان کردن گوشت اشتها آور است.
هر چیزی که در سرکه پرورده شده باشد همراه با بذر کرفس، بذر رازیانه و زنیان مفید است. افشره به و عسل با کمی سرکه و زنجبیل، رب های ترش مزه مثل رب انار، رب آلوچه، رب سیب ترش و...، دوغ، آب انار، مربای هلیله، مربای بالنگ و مربای زنجبیل مخصوصا برای بیمارانی که دچار غلبه سردی و تری شده اند را فراموش نکنید.
نعناع، پونه، ترخون، زیتون پرورده یا زیتون شور، سماق و سوپ سماق، سوپ شلغم یا شلغم پخته و ترشی کبر یا هر چیزی که در سرکه یا هر چیزی که در سرکه پرورده شده باشد (مثل ترشی سیر و پیاز و یا ترشی شلغم با سرکه و خردل) همراه غذا موجب تحریک اشتها می شود.
افزودن ادویه جاتی مانند فلفل، میخک، دارچین، زنجبیل، مارچوبه، گلنار، سماق، خردل، پودر سیر، پودر آویشن، بذر انیسون، بذر رازیانه، هل به غذا و مزه دار کردن غذا با رب های ترش و ملس مثل رب انار، رب سیب و... و ترشی جاتی مثل آبلیمو، آبغوره و آب بالنگ ترش محرک اشتهاست.
خوردن و ضماد کردن انیسون بر معده محرک اشتهاست. بدین منظور نیم ساعت قبل از غذا نصف تا یک استکان عرق انیسون مصرف شود. دمنوش انیسون نیز اشتها آور است. ضماد کردن کندر و مصطکی بر معده برای رفع بی اشتهایی مفید است. میوه های مثل گلابی، سیب، به، آناناس، زالزالک و ازگیل نیز مفیدند.
زعفران جزء ادویه جاتی محسوب می شود که کاهش دهنده اشتها است پس در غذای بیمارانی که دچار کم اشتهایی هستند نباید از زعفران استفاده شود. همچنین هر چیزی که موجب سستی دهانه معده می شود مانند غذاهای چرب و روغن ضد اشتها هستند. روغن مصرفی این گونه بیماران باید روغن زیتون باشد.
|