معتقدند که بیشتر در مزاجهای گرم پیدا میشود، درمان این گونه شورهها اگر تازه شروع شده باشد با چرب کردن از روغن بنفشه، کدو، مالیدن بوره و آب چغندر یا آرد نخود، گل خطمی و سرکه یا آرد گرسنه، نخود، باقلای مصری و لعاب اسپرزه یا با آرد باقلا، سبوس و تخم خربزه سر را بشویند.
اگر سر مبتلا به شوره و پوستهریزی کهنه و مزمن باشد بایستی بدن را از املاح و اشیاء پاک کرده سپس به درمان مبادرت ورزند.
پس از تنقیه و پاک کردن بدن از اضافات، موها را کوتاه کرده با آرد نخود، شنبلیله، بوره، خردل و سرکه سر را خوب بشویند (اول بایستی داروها مدتی روی سر قرار گیرد بعداً شسته شود) و پس از آن روغن بنفشه، کتیرا و گل خطمی را مخلوط کرده به سر بمالند.
کتیرا را نرم کوبیده در روغن حل کرده سپس خطمی را جوشانده آب آن را بر روغن ضماد نموده کمی گرم کنند و بمالند. مالیدن ضماد سرکه یا سفیده تخم مرغ و روغن شنبلیله مفید است بعداً با جوشانده آب برگ چغندر آب سبوس سر را بشویند. با آب شنبلیله یا آب ترب سر را ماساژ دهند یا اسپرزه را با سرکه جوشانده به سر بیندازند (ضماد کنند).
چند روزی سر را با آب کندر بهشویند آب نخود و سرکه بمالند سر را با جوشانده گل پنیرک، آب چغندر، تخم ترشک، ریشه شیرین بیان و بروه بشویند. مرتباً موی سر را کوتاه نگاه دارند سفال تنور را نرم کوبیده با سرکه بمالند و با آب جوشانده شاهتره سر را بشویند.
|